Świętuj tydzień herbaty w Konesso.pl
Każda filiżanka herbaty
jest wyimaginowaną podróżą.
Czas na Twoją
wymarzoną podróż!
Wykorzystaj kod rabatowy
Każda filiżanka herbaty jest wyimaginowaną podróżą, a Dzień Herbaty to doskonała okazja, żeby ją rozpocząć. 21 maja obchodzimy Międzynarodowy Dzień Herbaty, ale w Konesso.pl świętujemy cały tydzień i zachęcamy do tego każdego miłośnika herbacianych naparów. Przez cały tydzień korzystając z kodu rabatowego HerbacianaPodroz, otrzymujesz zniżkę na herbaty dostępne w naszym sklepie.Kod ważny do 22.05 nie łączy się z promocjami oraz innymi kodami rabatowymi, a poniżej znajdziesz informację na jakie marki herbat możesz otrzymać zniżkę. Skopiuj kod i wykorzystaj go w koszyku!
Rodzaje herbat
Herbata czarna
Czarna herbata to jedna z najpopularniejszych i najczęściej kupowanych herbat na świecie. Tworzona jest ze sfermentowanych liści i posiada charakterystyczny, bursztynowy kolor.
Jak zaparzyć czarną herbatę?
Ilość herbaty: 1 łyżeczka
Ilość wody: 250 ml
Temperatura wody: 95-100°C
Czas parzenia: 3-5 min
Herbata zielona
Zerwane liście zielonej herbaty przechodzą kilka etapów specjalnej obróbki, dzięki czemu finalnie otrzymujemy pobudzający napar o delikatnie goryczkowym smaku.
Jak zaparzyć zieloną herbatę?
Ilość herbaty: 1 łyżeczka
Ilość wody: 250 ml
Temperatura wody: 70-85°C
Czas parzenia: 2-3 min
Herbata czerwona
Czerwona herbata jest znana z wielu właściwości prozdrowotnych. Napar z czerwonej herbaty pomaga w redukcji poziomu cholesterolu, oczyszcza z toksyn organizm, redukuje stres i pomaga zasnąć.
Jak zaparzyć czerwoną herbatę?
Ilość herbaty: 1 łyżeczka
Ilość wody: 250 ml
Temperatura wody: 95-100°C
Czas parzenia: 3-5 min
Herbata Oolong
Herbata Oolong to wyjątkowy rodzaj herbaty, w którym liście poddawane są procesowi pół-fermentacji. Oolong jest często nazywany niebieską herbatą, a jej liście mają charakterystyczny wygląd.
Jak zaparzyć czarną herbatę?
Ilość herbaty: 1 łyżeczka
Ilość wody: 250 ml
Temperatura wody: 75-85°C
Czas parzenia: 2-3 min
Herbata biała
Biała herbata to jedna z najrzadszych herbat na świecie. Jest to herbata produkowana zawsze według tych samych, starych receptur i cieszy się ogromnym uznaniem wśród koneserów.
Jak zaparzyć zieloną herbatę?
Ilość herbaty: 1 łyżeczka
Ilość wody: 250 ml
Temperatura wody: 70-85°C
Czas parzenia: 1-2 min
Herbata owocowa
Herbata owocowa to nic innego, jak mieszanka suszonych owoców, która po zaparzeniu daje wyjątkowy napój. Herbaty owocowe wymagają od nas dłuższego parzenia, ale odwdzięczają się wyjątkowym smakiem.
Jak zaparzyć czerwoną herbatę?
Ilość herbaty: 2 łyżeczki
Ilość wody: 250 ml
Temperatura wody: 95-100°C
Czas parzenia: 6-10 min
Herbata ziołowa
Herbaty ziołowe to mieszanki ziół, przypraw i kwiatów, które służą do przygotowania w postaci gorących naparów. Takie napary mają szczególne działanie i są chętnie stosowane w czasie chorób, a także jako środki wzmacniające organizm.
Jak zaparzyć czarną herbatę?
Ilość herbaty: 1 łyżeczka
Ilość wody: 250 ml
Temperatura wody: 95-100°C
Czas parzenia: 6-10 min